8 tips die je zullen helpen met effectief en zakelijk bloggen

Hoe schrijf ik een blog

In dit artikel geef ik een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij het schrijven en verspreiden van een blog.

Een blog is een heel handige manier om je expertise in een bepaald vakgebied te delen met anderen.  In een eerdere blog hebben we je 3 redenen gegeven waarom Tumblr een goede tool is om mee te bloggen. In deze blog geef ik je 3 tips die je zullen helpen bij het schrijven van een blog. Vervolgens geef ik 3 tips over hoe je je blog beter vindbaar kan maken en tot slot zal ik 2 tips geven die je zullen helpen bij het verspreiden van je blog.

blogging tips

3 tips om een goed blog artikel te schrijven

Een zakelijke blog schrijven werkt weer net even anders dan het schrijven van andere web teksten. Dit betekent dat je ook met net weer andere dingen rekening moet houden.

Tip 1:
Houd het relevant.

Je probeert niet je producten te verkopen via je je blog, maar je probeert jezelf wel onder de aandacht te brengen. En tevens je expertise of ervaringen op een bepaald gebied over te brengen.

Het is dus belangrijk dat de informatie die in je blog staat gerelateerd is aan de wensen van je doelgroep.

Tip 2:
Zoek de balans tussen plaatjes en tekst.

Bezoekers zijn zo weer weg van je pagina als ze alleen maar een lap tekst zien. Aan de andere kant moet er ook wel voldoende nuttige informatie staan. Het is dus de kunst om de juiste balans te vinden in de hoeveelheid tekst die in je blog staat en de hoeveelheid afbeeldingen (of filmpjes).

Probeer in je blog een balans te vinden tussen tekst en plaatjes. Het hangt erg af van het onderwerp waarover je blogt hoe die balans is verdeeld.Sommige onderwerpen zijn nu eenmaal een stuk meer visueel dan anderen.

Tip 3:
Zorg dat blogs op je website met elkaar verbonden zijn.

Als je met hyperlinks in je blog verwijst naar andere blogs op je website dan kan dit er toe leiden dat er meer bezoekers verkeer op je website ontstaat.  Op deze manier zorg je ervoor dat mensen ook andere blogs die je eerder hebt geschreven makkelijk kunnen bekijken. Bovendien kunnen mensen meer lezen over een gerelateerd onderwerp dat ze wellicht wel interesseert, maar waar de blog waar die ze op dat moment lezen niet specifiek behandeld.

blogging cartoon

Hoe zorg je dat je blog vindbaar is?

Belangrijk om te onthouden  als je een blog schrijft is dat je ook goed vindbaar bent. De vindbaarheid kun je op een aantal manieren makkelijk verbeteren.

Tip 4:
Gebruik de juiste kopteksten.

De eerste manier waarop je de vindbaarheid kan vergroten is door gebruik te maken van de juiste kopteksten. De kopteksten wegen namelijk zwaarder mee voor zoekmachines zoals Google. Dit houdt wel in dat je in de koptekst de juiste woorden moet hebben staan waarop je gevonden wilt worden.

Tip 5:
Geef de juiste titel en url mee aan je blog.

Ook de titel van je blog en de url  van de blog pagina tellen erg zwaar mee in de zoekmachine. Dit betekent dat als je deze goed op de website staan verwerkt dat mensen de blog een stuk makkelijker kunnen vinden.

Tip 6:
Geef de juiste tags mee aan je blog.

Als laatste is het belangrijk om de juiste tags mee te geven aan je blog. Tags zijn de belangrijkste woorden en thema’s die in je blog te vinden zijn. Deze tags worden door zoekmachines ook zwaarder meegewogen.

Hoe breng je je blog onder de aandacht?

Ook het onder de aandacht brengen (seeden) van je blog speelt een belangrijke rol. Als je een blog hebt geschreven wil je natuurlijk welseeding blog dat hij wordt gelezen door anderen.

Tip 7:
Seeden via social media.

Je kunt je blog delen via social media kanalen zoals Facebook, twitter en linkedin. Als je je blog besluit te delen via facebook moet je er wel goed bedenken of je dat via je privé account wilt doen of vanuit je zakelijk account.

Tip 8:
Linkedin groepen.

Ook kun je je blog verspreiden via linkedin groepen. Linkedin groepen zijn ook een vorm van social media. Maar deze werkt weer net even anders. Hierbij moet je wel rekening houden dat de groep waarin je je blog deelt ook echt relevant is voor de doelgroep.

Dit zijn slechts een aantal manieren om je blog beter vindbaar te maken.  Welke manieren gebruik jij om je blog vindbaar te maken? Deel hieronder jouw tips & tricks.

Over de auteur

Verwante Berichten

Reageer op "8 tips die je zullen helpen met effectief en zakelijk ..."

Voeg Reactie Toe

Geef een reactie